Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η αόρατη απειλή

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του νύν πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου ως υποψήφια εναλλακτική για την θέση του τότε φερόμενου ως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, πάγωσε το αίμα μου. Δεν συμμεριζόμουν τον ενθουσιασμό της κοινής γνώμης, που α) δεν είναι κοινή γιατί δεν την έχουν όλοι και β) δεν είναι γνώμη, αλλά μία τεχνητά κατασκευασμένη ψευδαίσθηση από τα ΜΜΕ, αλλά αυτό είναι μία ΑΛΛΗ κουβέντα. Αντί λοιπόν να χαίρομαι όπως οι πολίτες του Τατουίν, φαντάζομαι και εκεί τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης θα πρέπει να ήταν επίσης 86%, άρχισα να φοβάμαι ότι κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το έργο. Πρίν πολλά χρόνια, αλλά κάτι θυμάμαι ακόμα. Αν και τώρα που το σκέφτομαι είναι καιρός για ένα ΣΒΚ Μαραθώνιο αφιέρωμα στον Πόλεμο των Άστρων, να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι καινούργιοι, γιατί κάτι μου λέει ότι θα το ξαναδούμε το έργο με ελληνική διανομή ρόλων.

Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι εντελώς τυχαία

Απ’ ότι θυμάμαι αμυδρά, η Δημοκρατία λόγω των έκτακτων συνθηκών και της «αόρατης απειλής» αποφασίζει να παραχωρήσει «προσωρινά» όλες τις εξουσίες στον καλοκάγαθο και ικανό γερουσιαστή Palpatin, ο οποίος αναλαμβάνει την καγκελαρία δήθεν εθελοντικά και κατόπιν δήθεν πιέσεων, υποσχόμενος ότι σύντομα η εξουσία θα περάσει και πάλι στον λαό. Εδώ ακούγεται για πρώτη φορά το μουσικό μοτίβο της αυτοκρατορίας που μας βάζει στο κλίμα για το ποιός πραγματικά είναι ο Palpatin. Φυσιολογικά όλοι έχουν δεί πρώτα τα επεισόδια 4-5-6 και γνωρίζουμε για την ύπαρξη του αυτοκράτορα, αλλά δεν ξέρουμε ποιός είναι. Χμμ... μέχρι τώρα! Ας μήν ξεχνάμει ότι 0 κ. Παπαδήμος διατέλεσε σύμβουλος του κ. Σημίτη - επεισόδιο 3: Revenge of the Simit! Κάτι τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν εξαντλήσει τα αποθεματικά τους και λύση δεν φαίνεται, κάτι ο προϋπολογισμός που περνάει από την Βουλή των Ελλήνων χωρίς ουσιαστική συζήτηση, κάτι που μας το φέρνουν απέξω απέξω ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν την ημερομηνία που είχε αρχικά αποφασιστεί με κάνουν να αισθάνομαι έντονη την παρουσία της dark side of the force. (Χα-χα-χα! Σαρδόνιο, υποχθόνιο γέλιο με echo και fade out). Ποιός είναι στ’ αλήθεια ο πρωθυπουργός;


Ελάτε πείτε την αλήθεια και εσείς το υποψιαζόσασταν, αλλά η μεταφορά από τον πόλεμο των άστρων σας άνοιξε τα μάτια. Προφήτης ο μπαγάσας ο George Lucas, προφήτης! Θα μου πείς, δεν σου αρέσει ο Παπαδήμος γιατί είναι ο αυτοκράτορας, δεν σου άρεσε ούτε ο ΓΑΠ που ήταν ο C3PO. Αμάν πια τί θέτε;  

Ακόμα και όσοι δεν το έχετε με τις δύο αυτές τριλογίες και θυμάστε μόνο την πριγκήπισσα Λέια με το χρυσαφί μπικίνι, να σας θυμίσω επίσης ότι φορουσε το μπικίνι στην αγκαλιά ενός αηδιαστικού πλάσματος με 586 δίπλες στην μπάκα του! Επιφυλάσσομαι να προσθέσω σχόλια και παρατηρήσεις μετά τον μαραθώνιο προβολής (θα βάλω τον προτζέκτορα, το στερεοφωνικό, δύο κουβάδες ποπ κόρν, και θα το φχαριστηθώ).


Συμπεράσματα:
  1. Παντού, μα παντού όμως, ακόμα και σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας υπάρχουν μαθήματα να μάθει κανείς. Πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά (να αισθάνεται την δύναμη) και να εφαρμόζει τα συμπεράσματα και σε άλλους τομείς της ζωής του, παραδοχή που με οδηγεί στο
  2.  Από το προχτεσινό εργαστήριο της πολυπλεξίας αναλογικού σήματος με διαίρεση χρόνου, άρχισα να υποπτεύομαι πως λειτουργεί ο ανδρικός εγκέφαλος, αλλά αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσω να παρουσιάσω σε επόμενο επεισόδιο.
  3. Αύριο είναι απεργία. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε 20 χρόνια να μας σώσει ο Luce Skywalker! Μπορούμε να κατέβουμε στους δρόμους, να σταματήσει η παραγωγή και να φτάσει η φωνή της οργής μέχρι το Άστρο του Θανάτου.
  4. Οι γάιδαροι είναι απλά γάιδαροι και δεν φταίνε σε τίποτα. Οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια με όχημα τους γαϊδάρους.



Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Logical Song

Λοιπόν, σήμερα που βρήκα χρόνο να γράψω, δεν έχω έμπνευση τί θέμα να πραγματευτώ. Στην διάρκεια της εβδομάδας μου είχαν έρθει ένα σωρό λαμπρές ιδέες, πού αλλού, στην τουαλλέτα, όταν είχα λίγες στιγμές χαλάρωσης για τον εαυτό μου, αλλά δεν προλάβαινα να τις επεξεργαστώ και κάτι ξαφνικό και αναπάντεχo συνέβαινε και τρέχε Νάντια να μπαλώσεις τις τρύπες, να παίξεις ξύλο και να μαζέψεις τα ασυμάζευτα. Παίζει να μην έχω ξαναζήσει τέτοια εβδομάδα στην ενήλικη ζωή μου! Αλλά σήμερα ΔΕΝ θα γκρινιάξω! Απολαμβάνω τον ζεστό μου καφέ, σταυροπόδι στον καναπέ και ξεκουράζομαι, αλλά το ριμάδι το μυαλό δεν λέει να κλείσει γαμώτο. Συγνώμη, είπαμε όχι γκρίνια, ο χαρισματικός (!!!)  μου εγκέφαλος βρίσκεται σε υπερδιέγερση και αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να ελέγχω (όπως τα πάντα) κατά βούληση! Μόνο μία ώρα μέσα στην εβδομάδα έχω καταφέρει να απομονώνω τα προβλήματα έξω, να χαλαρώνω τις άμυνές μου και να διασκεδάζω ανυπόκριτα. Και είναι αστείο, γιατί μου προέκυψε αναπάντεχα.

Πω, πω δεν έχω καθόλου, μα καθόλου έμπνευση. Συγνώμη παιδιά, αλλά δεν πρόκειται να κάψω την παρουσίαση του τελευταίου καταφυγίου του μυαλού μου σήμερα. Αυτό που όταν το κάνω δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο, και όχι δεν μιλάω για αυτό που νομίζετε και μην γελάτε πονηρά.  Θα σας το παρουσιάσω μία άλλη μέρα για να του αποδώσω την δικαιοσύνη που του αξίζει, γιατί πιστέψτε με είναι εκπληκτικός αναστολέας των εγνοιών. Ανυπομονώ για τις Τετάρτες.

Ευχαριστώ όλους σας που μπήκατε στο blog μου αυτή την εβδομάδα που δεν έγραψα τίποτα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους όσους με έχετε ενθαρρύνει να συνεχίσω να γράφω γιατί σας αρέσει το ύφος μου. Η ηθική υποστήριξη είναι πολύ σημαντική για εμένα! Θα σας παρακαλούσα επίσης να το εκφράζετε με τα σχόλιά σας. Δεν χρειάζεται να είναι επαινετικά, ακόμα και τα επικριτικά σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Είναι ωραίο στο τέλος της ημέρας, που ας το παραδεχτούμε, όλοι είμαστε κουρασμένοι και ενίοτε απογοητευμένοι με τα γεγονότα της ημέρας, να βλέπεις σχόλια που καταδυκνύουν ότι κάποιοι έχουν ασχοληθεί με την κατάθεση της ψυχής σου. Το κόβω εδώ γιατί αρχίζω να το γυρνάω στο συναισθηματικό και το γλυκανάλατο και αρχίζω να μην μου αρέσω. Φχαριστώ!



Υ.Γ. Ο τίτλος, για να μην ψάχνεστε, είναι από ένα τραγούδι που άκουγα στο ραδιόφωνο κάποια στιγμή κατά την συγγραφή του παραληρήματος.  



Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Alice down the rabbithole


Σοβαρά τώρα, δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ? Κάτσε να μην γκαζώσω από τώρα, ψυχραιμία! Εισπνοή – εκπνοή! Εισπνοή – εκπνοή! Κάπως καλύτερα. Πάμε από την αρχή με το μαλακό!

Περάσαμε μία εβδομάδα μέσα στο σασπένς και την ανατροπή, να δείς που θα γίνουμε ταινία, όλα βγαλμένα από την ζωή είναι, με την μία μαλα- συγνώμη, είπαμε με το μαλακό, την μία χαζομάρα να διαδέχεται την άλλη. (ανοίγω παρένθεση: Θυμάστε σε κάτι ταινίες που δείχνει ένα χαζό παιδάκι που προσπαθεί να φάει το ένα μετά το άλλο, ένα βαζάκι κερασάκια μαρασκίνο; Και τα τρώει και όλοι λένε ότι δεν είναι δυνατόν να φάει και άλλα, αλλά αυτό τρώει ακόμα ένα και ακόμα ένα και μετά ξερνάει; Έ, όπου παιδάκι βάλτε τον ΓΑΠ και όπου κερασάκια, τις μα-, ε... συγνώμη, χαζομάρες του. Το πιάσατε το νόημα; Κλείνει η παρένθεση).  Εκεί που λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν να κάνει άλλες καταστροφές, τελικά τις κάνει! Απίστευτο; 




Φτάσαμε λοιπόν να μας δείχνουν όλοι οι ξένοι τον δρόμο της εξόδου από την ΕΕ, παραβλέποντας όλως τυχαίως το ότι δεν μπορούν να μας διώξουν αν δεν φύγουμε, έξοδος που δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι δεν είναι προς όφελός μας, αλλά να φύγουμε με τους δικούς μας όρους, επειδή το θέλουμε εμείς, όχι επειδή μας το επιβάλλουν οι ξένοι. Και εκεί που έχουμε όλοι λουφάξει και περιμένουμε να μας ανοίξουν την πόρτα, να μας ρίξουν μία με την εφημερίδα στον κώλο και να μας αφήσουν να κοιμηθούμε στο πατάκι, νά-σου ανοίγει ο ουρανός μπροστά σου και πλημυρίζει με φως τα όνειρά σου! Το θαύμα που περιμέναμε, το απίστευτο που θέλαμε να πιστέψουμε, ήρθε! Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας σου λέει. Χαιρού περήφανο νιάτο και τιμημένο γηρατιό! Τυχερούλη! Μπορεί να κατούρησες την γλάστρα, αλλά τελικά θα κοιμηθείς και σήμερα μέσα, γιατί ο φόβος για την τιμωρία που μπορεί να σου επιβληθεί είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο που υπάρχει. Σωθήκαμε λοιπόν! Ο "κακός" ο ΓΑΠ θα πάρει τα κερασάκια του και θα πάει σε άλλη παραλία, και ένας "καλός" τραπεζίτης, ή καθηγητής, θα γίνει ο καλός μας πρωθυπουργός να μας φέρει την 6η δόση και να μας σώσει από τα δεινά! Σωστά;

Χμμμ.... Η πολυπόθητη 6η δόση για την οποία θυμίζω ήδη έχουμε ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο που μειώνει μισθούς και συντάξεις, τώρα προαπαιτεί και την κύρωση της δανειακής συνθήκης/κουρέματος με όλα τα παρελκόμενα κομπλέ. Ήτοι αλλαγή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό που κατοχυρώνει τους πιστωτές με καλύτερους όρους όσον αφορά τις εμπράγματες εγγυήσεις, yeap, καλά το κατάλαβες, τον πλούτο της χώρας! Πού την είδαμε λοιπόν την σωτηρία; Σε τι θα διαφέρει αυτή η κυβέρνηση από την παλιά; Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί του αλλιώς; (το κίτρινο μπροστά, το καφέ πίσω μπρέ!). Αλλά επειδή στην γωνία καραδοκούν οι εκλογές,  όλοι κοιτάνε να βγάλουν την ουρά τους απέξω. Νίπτουν τας χείρας τους. Γιατί όχι ΤΩΡΑ εκλογές; Αφού αντιμετωπίζουμε μείζον εθνικό ζήτημα. Απαιτούνται εκλογές! Γιατί όχι; Τα παγκόσμια αναπάντητα ερωτήματα... Θα επικυρώσει η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας την δανειακή σύμβαση, θα βάλει το καρφί στο φέρετρο της χώρας και μετά θα μας αφήσει στα όρνια. Όταν θα τελειώσουν οι δανειστές μαζί μας, δεν θα έχει μείνει παρά ένα σοδομισμένο πτώμα. Με την καλή την έννοια. Αλλά εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτα. Όλα καλά θα πάνε βρε αδερφέ. Θα γείρουμε ήσυχα ήσυχα στον καναπέ και θα τον πάρουμε!


 Κοιμήσου Αγγελούδι μου, γλυκά με το τραγούδι μου

Η Christinel με πλάκωσε στην ποίηση του Λουντέμη και με μαλάκωσε κάπως. Φχαριστήθηκες; Τώρα είμαι KAI μέσα στην τσατίλα KAI μέσα στις μύξες από τα κλάματα.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Το στοίχημα της Εθνικής Ενότητας

"Every day in every way we get better and better!"
Να πείς ότι είναι το πιο έξυπνο όν του πλανήτη, θα έχεις πλανηθεί. Να πείς ότι είναι fluent στα Ελληνικά και ότι καταλαβαίνει τι λέει, πάλι έξω θα έχεις πέσει. Αλλά εκεί που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση, είναι ότι ο ΓΑΠ είναι μεγάλος πατριώτης (δεν θέλω ΟΥ). ΜΕ ΠΟΥ κεφαλαίο. Και μπροστά στο πατριωτικό καθήκον, ούτε καρέκλα λογαριάζει, ούτε τίποτα ο λεβέντης. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε δημιουργικό οίστρο για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα βγάλει την χώρα από τον κυκεώνα της αστάθειας. Και επειδή αυτο το τρελό αγόρι είναι όλο εκπληξεις και ανατροπές να δείτε που η σύνθεση της κυβέρνησης θα είναι ως εξής:

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Πρωθυπουργός: Κων/νος Μητσοτάκης
Υπ. Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις:  Νίκος Παπανδρέου
Υπ. Εξωτερικών: Κώστας Σημίτης (I would like to thank the American President)
Υπ. Εσωτερικών: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Υπ. Εθνικής Άμυνας: Γεώργιος Καρατζαφέρης
Υπ. Οικονομίας: Δημήτριος Τσοβόλας
Υπ. ΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος Μπόμπολας
Υπ. Ανάπτυξης: Σωκράτης Κόκκαλης
Υπ. Προστασίας του Πολίτη:  Κώστας Πλεύρης
Υπ. Υποδομών: Αλέξης Τσίπρας
Υπ. Εργασίας: Λιάνα Κανέλη
Υπ. Παιδείας: Άδωνις – Μπουμπούκος Γεωργιάδης
Υπ. Πολιτισμού:  Πέπη Τσεσμελή
Υπ. Δικαιοσύνης: Κυριάκος Θωμαϊδης
Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας: Νίκος Μαντάς
Υπ. Υγείας: Ντάντυ Μαυρογιαλούρος
Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Θρασύβουλος Γκόρτσος
Υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Τζίμης Πανούσης


Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι ανοιχτή προς διαβούλευση.  Οι θέσεις των υφυπουργών είναι άδειες.  Όλες οι προτάσεις παρακαλώ να πέσουν στο τραπέζι. Όση προσπάθεια και να κάνουμε για να ξεφτυλίσουμε το θέμα, πάλι καλύτερη κυβέρνηση από αυτή του ΓΑΠ θα βγάλουμε.  Πάμε στοίχημα;


Τάκα τάκα - Τέλης Χρυσός
Οι συσχετισμοί με σωματικές λειτουργίες είναι εντελώς συμπτωματικές