Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η αόρατη απειλή

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του νύν πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου ως υποψήφια εναλλακτική για την θέση του τότε φερόμενου ως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, πάγωσε το αίμα μου. Δεν συμμεριζόμουν τον ενθουσιασμό της κοινής γνώμης, που α) δεν είναι κοινή γιατί δεν την έχουν όλοι και β) δεν είναι γνώμη, αλλά μία τεχνητά κατασκευασμένη ψευδαίσθηση από τα ΜΜΕ, αλλά αυτό είναι μία ΑΛΛΗ κουβέντα. Αντί λοιπόν να χαίρομαι όπως οι πολίτες του Τατουίν, φαντάζομαι και εκεί τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης θα πρέπει να ήταν επίσης 86%, άρχισα να φοβάμαι ότι κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το έργο. Πρίν πολλά χρόνια, αλλά κάτι θυμάμαι ακόμα. Αν και τώρα που το σκέφτομαι είναι καιρός για ένα ΣΒΚ Μαραθώνιο αφιέρωμα στον Πόλεμο των Άστρων, να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι καινούργιοι, γιατί κάτι μου λέει ότι θα το ξαναδούμε το έργο με ελληνική διανομή ρόλων.

Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι εντελώς τυχαία

Απ’ ότι θυμάμαι αμυδρά, η Δημοκρατία λόγω των έκτακτων συνθηκών και της «αόρατης απειλής» αποφασίζει να παραχωρήσει «προσωρινά» όλες τις εξουσίες στον καλοκάγαθο και ικανό γερουσιαστή Palpatin, ο οποίος αναλαμβάνει την καγκελαρία δήθεν εθελοντικά και κατόπιν δήθεν πιέσεων, υποσχόμενος ότι σύντομα η εξουσία θα περάσει και πάλι στον λαό. Εδώ ακούγεται για πρώτη φορά το μουσικό μοτίβο της αυτοκρατορίας που μας βάζει στο κλίμα για το ποιός πραγματικά είναι ο Palpatin. Φυσιολογικά όλοι έχουν δεί πρώτα τα επεισόδια 4-5-6 και γνωρίζουμε για την ύπαρξη του αυτοκράτορα, αλλά δεν ξέρουμε ποιός είναι. Χμμ... μέχρι τώρα! Ας μήν ξεχνάμει ότι 0 κ. Παπαδήμος διατέλεσε σύμβουλος του κ. Σημίτη - επεισόδιο 3: Revenge of the Simit! Κάτι τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν εξαντλήσει τα αποθεματικά τους και λύση δεν φαίνεται, κάτι ο προϋπολογισμός που περνάει από την Βουλή των Ελλήνων χωρίς ουσιαστική συζήτηση, κάτι που μας το φέρνουν απέξω απέξω ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν την ημερομηνία που είχε αρχικά αποφασιστεί με κάνουν να αισθάνομαι έντονη την παρουσία της dark side of the force. (Χα-χα-χα! Σαρδόνιο, υποχθόνιο γέλιο με echo και fade out). Ποιός είναι στ’ αλήθεια ο πρωθυπουργός;


Ελάτε πείτε την αλήθεια και εσείς το υποψιαζόσασταν, αλλά η μεταφορά από τον πόλεμο των άστρων σας άνοιξε τα μάτια. Προφήτης ο μπαγάσας ο George Lucas, προφήτης! Θα μου πείς, δεν σου αρέσει ο Παπαδήμος γιατί είναι ο αυτοκράτορας, δεν σου άρεσε ούτε ο ΓΑΠ που ήταν ο C3PO. Αμάν πια τί θέτε;  

Ακόμα και όσοι δεν το έχετε με τις δύο αυτές τριλογίες και θυμάστε μόνο την πριγκήπισσα Λέια με το χρυσαφί μπικίνι, να σας θυμίσω επίσης ότι φορουσε το μπικίνι στην αγκαλιά ενός αηδιαστικού πλάσματος με 586 δίπλες στην μπάκα του! Επιφυλάσσομαι να προσθέσω σχόλια και παρατηρήσεις μετά τον μαραθώνιο προβολής (θα βάλω τον προτζέκτορα, το στερεοφωνικό, δύο κουβάδες ποπ κόρν, και θα το φχαριστηθώ).


Συμπεράσματα:
  1. Παντού, μα παντού όμως, ακόμα και σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας υπάρχουν μαθήματα να μάθει κανείς. Πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά (να αισθάνεται την δύναμη) και να εφαρμόζει τα συμπεράσματα και σε άλλους τομείς της ζωής του, παραδοχή που με οδηγεί στο
  2.  Από το προχτεσινό εργαστήριο της πολυπλεξίας αναλογικού σήματος με διαίρεση χρόνου, άρχισα να υποπτεύομαι πως λειτουργεί ο ανδρικός εγκέφαλος, αλλά αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσω να παρουσιάσω σε επόμενο επεισόδιο.
  3. Αύριο είναι απεργία. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε 20 χρόνια να μας σώσει ο Luce Skywalker! Μπορούμε να κατέβουμε στους δρόμους, να σταματήσει η παραγωγή και να φτάσει η φωνή της οργής μέχρι το Άστρο του Θανάτου.
  4. Οι γάιδαροι είναι απλά γάιδαροι και δεν φταίνε σε τίποτα. Οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια με όχημα τους γαϊδάρους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!