Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κολοκυθοκόφτες τούμπανα!


Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν, εκεί που λέγαμε ότι πάμε για εκλογές φαίνεται να τα βρίσκουν, τα καφράκια μου, και να μας την φορέσουν την κυβέρνηση που ΔΕΝ ψηφίσαμε. Αλλά έτσι είμαστε ούλοι μας. Αχάριστοι! Ναι, και για εσάς μιλάω. Εγώ έκανα κατάθεση ψυχής, ήθελα να ανοίξω δημοκρατικές διεργασίες μέσα σε αυτό το blog και να δεχτώ ΕΔΩ τις προτάσεις σας για την καθιέρωση της φαντασμαγορικής αναλογικής, αλλά εσείς πήρατε την ευαίσθητη καρδούλα μου και την τσαλαπατήσατε. Κουρέλι μου την κάνατε! Σώβρακο που το πήρε ο αέρας από το σύρμα και το έριξε πάνω στις βατοπατλιές και το ξεσκίσανε τα αγκάθια! Αλλά τί να περιμένει κανένας από έναν λαό που άφησε έξω από την βουλή τον Καρατζαφέρη, που έγινε θυσία για εμάς και εμείς τον αδικήσαμε. Καλά να πάθουμε τώρα που θα τσιτσιριστούμε! Ηθελές τα και παθές τα! Τώρα γυρνάει παντού και με δικάζει, λέει πως ήμουν για όλα ένοχος εγώ. Πές ότι θες, καρδιά μου, δεν πειράζει. Ακόμα μία φορά σε συγχωρώ.

Ο Φώτης μιλάει για σεβασμό του μυνήματος της λαϊκής ετυμηγορίας και βάζει στο τραπέζι του χασάπη της χώρας την πρόταση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ! Μπρόνξ? Αυτό κατάλαβε αυτός από τις εκλογές; Μαζί μιλάμε, χώρια καταλαβαινόμαστε. Η χώρα οδηγείται λοιπόν σε μία «νομιμοποιημένη» κυβέρνηση με το πρόσχημα του «Ευρωπαϊκού» προσανατολισμού (ουδείς ρωτήθηκε) με σαφέστατη μνημονιακή πολιτική. (Ψηφίστε πρόοδο, ψηφίστε αναγέννηση, ψηφίστε ομαλότητα, ψηφίστε Γκόρτσο!) Διαφορετικά θα πάθουμε ένα πιστωτικό γεγονός που το λένε άτακτη χρεοκοπία, δεν θα έχουμε παντεσπάνι να φάμε, τα τάνκς θα ανεβαίνουν ανάποδα την Σταδίου, η μούρη μας θα βγάλει καντήλες, οι κότες θα γεννάνε δικέφαλα κοτόπουλα, ο Παπαδημητρίου θα γίνει κριτικός κινηματογράφου και ο ήλιος θα ξημερώσει από την Δύση, όπως είχε προβλέψει ο Καρατζαφέρης! Ευτυχώς θα μας σώσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική. Μια πολιτική που θα διασφαλίσει το μέλλον, που θα δώσει ελπίδα για μία καλύτερη μέρα, που θα αναπτύξει την οικονομία για να ορδοποδήσει η χώρα.

Το πλάνο της ανάπτυξης δεν είναι άλλο από αυτό της ελεύθερης αγοράς στην οποία η αξία του προϊόντος αξιολογείται με βάση την εφαρμογή του. Πχ, βγάζεις την πατάτα, πουλάς την πατάτα, πουλάς παράγωγα κινδύνου για την επιδρομή κολοκυθοκόφτη σε καλλιέργεια πατάτας. Ο λαός παίρνει τα φλούδια, οι πολιτικοί τις πατάτες, οι τράπεζες τα παράγωγα και μένει ο κολοκυθοκόφτης και το λουρί της μάνας. Και η οικονομία αναπτύσεται. Σε αυτή την αναπτυσσόμενη οικονομία δεν υπάρχει χώρος για φιλοσοφία. Δεν υπάρχει χώρος για παιδεία. Παιδεία; Τί είναι αυτό; Δεν έχει κέρδος, δεν μπορείς να την πουλήσεις. Η φτωχή μας χώρα δεν έχει την πολυτέλεια ούτε της παιδείας, ούτε της φιλοσοφίας, ούτε της υγείας. Τα κεφάλια μέσα! Όλοι θα δουλεύουμε μέχρι να ψοφήσουμε. Ούγκ! Και κάποια στιγμή όταν θα ορθοποδήσουμε το ξανασυζητάμε. Αν γίνουμε σαν την καλή μας Γερμανία μιλάμε και για τίποτα πιο εκλεπτισμένο.  

Η πλούσια Γερμανία δύναται να ασχοληθεί με το πολιτισμό. Ή μήπως όχι; Στην Γερμανία της προόδου και της ευημερίας, της φιλελεύθερης αυστηρής πολιτικής, της πετυχημένης εφαρμογής του μοντέλου της ελεύθερης οικονομίας κλείνουν οι ορχήστρες η μία μετά την άλλη. Η Ραδιοφωνική Ορχήστρα της Στουτγγάρδης και η Συμφωνική Ορχήστρα του Μπάντεν Μπάντεν και του Φρέιμπουργκ απειλούνται. Η Ραδιοφωνία της Νοτιοδυτικής Γερμανίας ανακοίνωσε ριζικές μειώσεις στις δύο ορχήστρες. (Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να εκφράσετε την αντίθεσή σας.). Ούτε καν στην ευημερούσα Γερμανία δεν υπάρχει χώρος για κάτι άλλο πέρα από το κέρδος. Δεν πά να το λένε, μουσική, ψυχή, συνείδηση, σκέψη, νόηση. Μην παράγεις νόηση! Es ist verboten! Θα σκέφτεσαι nur ότι θέλουμε εμείς!


Δεν είναι οικονομική η υπόθεση. Είναι θέμα σύγχρονης σκλαβιάς. Να ακούς μουσική είναι επικίνδυνο, μπορεί να νιώσεις κάτι, μπορεί να τολμήσεις να ονειρευτείς, μπορεί και να σηκώσεις κεφάλι. Es ist verboten! Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτα περισσότερο, ούτε εμείς, ούτε καν οι δικοί τους πολίτες, οι Γερμανοί. Η συνωμοσία είναι διεθνής και αφορά ανθρώπους κάθε εθνικότητας. Η Ελλάδα είναι απλώς ο Δούρειος Ίππος. Σήμερα μία αγαπημένη μου φίλη ήταν συγκινημένη γιατί μία κοπέλα που πέθαινε, χάρισε ζωή σε 6-7 ανθρώπους. Συγκινήθηκα και εγώ με την ευαίσθητη ψυχή της! Μέσα από τον θάνατο είναι δυνατόν να ξεπηδήσει ζωή. Μέσα από το πιό βαθύ σκοτάδι του οικονομικού φιλελευθερισμού είναι δυνατόν να ξεπηδήσει μία ελεύθερα σκεπτόμενη ανθρώπινη κοινωνία. Κάποιοι της έχουν δώσει όνομα, αλλά είναι ταμπού για την Ευρώπη και την Αμερική. Πείτε την όπως θέλετε. Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα. Είναι θέμα διαμόρφωσης συνειδήσεων... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!