Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός!


ΕΚΚΛΗΣΗ: Μην ακούτε την τηλεόραση, κλείστε την ΤΩΡΑ.
ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ που ο πρωθυπουργός πήγε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και ο κόσμος πήγε πλατεία. Η σημερινή απεργία και διαδήλωση ήταν μία κραυγαλέα και δυνατή λαϊκή δήλωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση. Ακόμα υπάρχει πολύς κόσμος στην πλατεία. Κόσμος που αντιστέκεται στα χημικά. Κόσμος που διαδήλωσε ειρηνικά και απαιτεί να ακουστεί η φωνή του. (Γαμώτο με τρώνε τα μάτια μου). Και αντί να μας νοιάζει η φωνή του λαού, οι δημοσιογράφοι που ανέστηλαν την απεργία τους για να καλύψουν την συνάντηση του πρωθουπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τραβούν τα βλέματα από την πλατεία και δείχνουν το Μαξίμου. Με όλο τον σεβασμό προς τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, έχω να πω ότι την Δημοκρατία την κάνει ο λαός, όχι ο πρόεδρος. Και βέβαια δεν συμφέρει τους πολιτικούς να στραφεί η προσοχή στον λαό που φωνάζει ότι είναι η ώρα να φύγουν, συμφέρει να συζητάμε αν θα γίνει αποπροσανατολιστικό δημοψήφισμα του τύπου: τί προτιμάτε να σας σφάξουμε ή να σας κάψουμε; Και εμείς ελεύθερα θα αποφασίσουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε. RIP.

Και ταυτόχρονα ακούω δημοσιογράφους να λένε ότι τα επεισόδια δημιουργούν μία μαύρη μέρα της χώρας στο εξωτερικό. Μωρέ τί μας λέτε; Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα είνα μία μαύρη μέρα της χώρας στο εσωτερικό.  

Μας προδόσατε κύριε πρωθυπουργέ. Πουλάτε την Ελλάδα για να αγοράσετε προσωπικό χαρτοφύλακα. Σε άλλες εποχές η προδοσία τιμωρούνταν με θάνατο. Προς το παρόν ο λαός ζητάει μόνο να φύγετε. Μάλλον μας πετυχαίνετε σε φάση μεγαλοψυχίας. Μήπως θέλετε να περιμένετε λιγάκι να το ξανασκεφτούμε;


(Είχα βρεί καταφύγιο στο γραφείο μίας φίλης στο Σύνταγμα. Τώρα έχουν σταματήσει τα χημικά και φεύγω πρίν αποκλειστώ).

1 σχόλιο:

  1. Κακώς παραπονιέσαι. Τα δακρυγόνα της χούντας ήταν κακά, τα δακρυγόνα της δημοκρατίας δεν τσούζουν τα μάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!