Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Justus judicare judex


Τώρα που ο διαβόητος κακοποιός Ευφραίμ μπήκε στην φυλακή μπορώ επιτέλους να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδυα. Ακόμα και αν είχα κάποτε την παραμικρή αμφιβολία ότι σε αυτή την χώρα οι μηχανισμοί δουλεύουν σαν ένα καλοκουρδισμένο Ελβετικό ρολόι και ότι οι θεσμοί είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του πολίτη, δεν την έχω πια. Η άδικη και προκατειλειμένη στάση της κοινής γνώμης ενάντια στην δικαιοσύνη και στους νομοθέτες, τώρα καταρρέει. Επιτέλους ήρθε η ώρα αυτοί που λέγανε ότι τίποτα δεν δουλεύει σε αυτή την χώρα να, ε... πώς να το θέσω κομψά... να ρουπωθούν! Ορίστε! Η δικαιοσύνη δουλεύει και παραδουλεύει, και όχι μόνο δουλεύει, αλλά είναι ικανή να διακρίνει ανάμεσα σε πλήθος υπόπτων μιας υπόθεσης τους πραγματικά ενόχους. Τί το περάσαμε εδώ; Άντε να τα ισοπεδώσουμε όλα; Όλοι στο ίδιο τσουβάλι; Όχι βέβαια! Οι ένοχοι στην φυλακή, οι αθώοι στην Βουλή!

Επιτέλους, μπορώ με περηφάνεια να τρίψω στην μούρη των ημιάγριων, αγώμενων και φερόμενων από δεισιδαιμονίες, ημιμαθών «δήθεν» επαναστατών, την αδιάσειστη ΑΘΩΟΤΗΤΑ όλων των πολιτικών! Α, Πάρτε να ‘χετε! Που τολμήσατε να αμφιβάλλετε για τις αγαθές τους προθέσεις. Και εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι σε καθεστώς ημιμάθειας και υπό την επίδραση ζωοδέστατων επαναστατικών ενστίκτων τόλμησα να κατέβω σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης. Τώρα όμως που κατάλαβα την αλήθεια, μεταμελήθηκα πικρώς. Θα καθίσω φρόνιμη να με «σώσουνε». Οι πολιτικοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας.

Το ίδιο και οι αμερόληπτοι δικαστικοί. Η δικαιοσύνη λειτουργεί άμεσα και αδέκαστα και προασπίζει τα συμφέροντα της ευνομούμενης πολιτείας. Τόλμησε κάποιος να ισχυρισθεί ότι νομοθετήθηκε αντισυνταγματικό χαράτσι; Πρώτη η δικαιοσύνη θα επιληφθεί του ζητήματος και θα διακυρήξει στα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης ότι το χαράτσι είναι συνταγματικότατο και ότι η δημοκρατική μας κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να νομοθετεί και άλλους τέτοιους συνταγματικούς νόμους. 


Ζήτω -  OPA

Μήπως, λέω μήπως, ε.... πώς να το θέσω κομψά.... μήπως το παράχεσα με τον σαρκασμό;

1 σχόλιο:

  1. Χέσε όσο προλαβαίνεις! Με τον επόμενο νόμο ο σαρκασμός θα διώκεται ποινικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!