Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Christmas Fort

Όταν ήμουν παιδάκι μου άρεσε να μπαίνω κάτω από την τραπεζαρία της μαμάς, που έτσι όπως έπεφτε από πάνω το τραπεζομάντηλο έμοιαζε με σπηλιά/φωλίτσα. Άραζα εκεί και παρακολουθούσα τους "μεγάλους" στον έξω κόσμο. 

Αργότερα έφτιαξα στο δωμάτιο μου ένα σπιτάκι με κουρτίνες και σεντόνια και το θυμάμαι με τόση νοσταλγία που αποφάσισα φέτος να φτιάξω κάτι ανάλογο για την ανηψιά μου που είναι 2,5χρονών και που θα περάσουμε μαζί στο χωριό τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Να κάνω ένα μικρό οχυρό με σεντόνια και κουβέρτες. Σκεφτόμουν το μέρος που θα το στήσω, τί να του στρώσω για να είναι ζεστό και να αρέσει στη μικρή.  

Και ξαφνικά το απόγευμα, μέσα σε μια ομιλία για τη μαγνητόσφαιρα του Κρόνου, καθώς ρουφούσα ζεστό καφέ και έτρωγα ένα σπιτικό μελομακάρονο, μέσα στην θαλπωρή και τη γλύκα, άναψε στο μυαλό μου ένα φωτάκι! 
Γιατί να μην το κάνω από τώρα το τσαντήρι;

Η επίσημη δικαιολογία είναι να κάνω μια δοκιμή, για να δω πως γίνεται και να το κάνω για το ανηψούδι. Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι για να το ευχαριστηθώ εγώ, να αράξω, να κυλιστώ στο χαλί, να ξανανιώσω παιδί, όταν όλα είναι μαγικά και ασφαλή. 

Έτσι σήμερα που είναι η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ο Βοριάς λυσσομανά και τα αρνάκια παγώνουν, με το που γύρισα σπίτι στρώθηκα με ενθουσιασμό στην κατασκευή. Επέλεξα το χώρο ανάμεσα στο τραπεζάκι πίσω από τον καναπέ και την τραπεζαρία για να σχηματιστεί μια σπηλιά, έβαλα 3 καρέκλες και ανάμεσα στα πόδια τους πέρασα ένα σεντόνι που αποτελεί τα πλαϊνά του οχυρού. Στη συνέχεια έδεσα δύο διαγώνια σκινάκια και μάλιστα από το ένα κρέμονται πάνινες καρδούλες - πόσο Νάντια πχια! - και από πάνω πέταξα άλλο ένα σεντόνι που αποτελεί την οροφή του οχυρού. Έτοιμο!
Τέλος έβαλα πάνω στο χαλί μια κουβέρτα και γύρω γύρω διάφορα μαξιλάρια. Απαραίτητη προσθήκη τα κίτρινα φωτάκια, γύρω και μέσα στο οχυρό. Τώρα που το κοιτάζω μοιάζει περισσότερο με τσαρδί!  Σεντονάκι, σεντονάκι για τα μένα το 'φτιαχνα! 

Ε, για την ανηψιά μου, ήθελα να πω.  α


Έχω την απαιτούμενη τεχνογνωσία να το επαναλάβω στο χωριό. Εν τω μεταξύ ατελείωτες ώρες χαλάρωσης, διαβάσματος και κοψίματος τουφών με περιμένουν!


1 σχόλιο:

 1. Πολύ ωραίο αλλά θέλει καποιες βελτιώσεις:
  1) Πρέπει να βάλεις τουλάχτιστον 2 ΒΕΛΕΤΖΕΣ. ( εννοει διαφορετικού χρώματος)
  2) 2 καφάσια πατάτες και πλαστική ΡΟΜΑ? ( ειναι political correct ?) ασπρη καρέκλα.
  3) Φτιάξε και εναν τοίχο εκεί που είναι η καρέκλες. Μπάζει ρε αδερούλα μου μην βαριέσε.
  4) και πιο σημαντικο: 1 ταψι κουραμπιέδες στο κέντρο . με 2 εκατοστά άχνη πριν φτάσεις στον πραγματικό κουραμπιε.

  Κάνε αυτά και βλέπουμε.
  Ααααα και καν' το μεγαλύτερο γιατί μετά το ταψί δεν το κόβω να χωράμε να βγούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!