Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

May the 4th be with you!


Τάαα  - Τάν! Τα τα τα ΤΑ ταν!
«Είναι μία περίοδος εμφυλίου πολέμου. Τα διαστημόπλοια των επαναστατών, ορμώντας από μία μυστική βάση, έχουν κερδίσει την πρώτη τους μάχη ενάντια στην σατανική Γαλαξιακή Αυτοκρατορία»

Σας θυμίζει τίποτα; Για εμένα οι ομοιότητες με την πρόσφατη ελληνική πραγματικότητα είναι τόσες πολλές που κόβω το κεφάλι μου ότι ο ΓΑΠ ξεπατίκωσε ιδέες από τον George Lucas. Για αρχή στο τέλος του επεισοδίου Ι και με πρόφαση την απειλή των κλώνων/αδυναμία δανεισμού, παραχωρείται προσωρινά (και καλά) όλη η εξουσία από την γερουσία/βουλή στον καγκελάριο/τρόικα με γνώμονα το κοινό καλό. Είκοσι χρόνια μετά στο επεισόδιο IV (καλά, πόσο μπροστά ήταν ο Lucas, που γύρισε πρώτα τα επεισόδια IVV VI και 20 χρόνια μετά τα IIIIII, respect!) η αυτοκρατορία έχει επεκταθεί σε όλο τον γαλαξία και κυβερνάει με σιδερένεια πυγμή. Τί σας κάνει να πιστεύετε ότι με την χώρα μας θα είναι διαφορετικά; I rest my case your honor!

Το έχουμε δεί λοιπόν το μέλλον μας και μάλιστα στον κινηματογράφο. Και πάνω που αρχίσανε οι μαζικές διαδηλώσεις, το γεγονός του θανάτου των 4 ανθρώπων στην πυρκαγιά της Marfin, καθήλωσε τους πάντες σε ψυχολογική τρομοκρατία. "Είδατε τί γίνεται όταν διαδηλώνετε; Κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους! Καθίστε στον καναπέ σας και μόκο!"   Από τα «προσωρινά» μέτρα αμφιβάλλω αν θα βγούμε ποτέ. Επίσης αμφιβάλλω για το κατά πόσο ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ αναπόφευκτη. Μας το είχανε έτοιμο το χαπάκι του ΔΝΤ με ειδική επικάλυψη για εύκολη κατάποση. Εμένα ρε παιδιά, γιατί μου φάνηκε σαν υπόθετο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!