Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Γκόρτσος!

Σκεφτόμουνα αρχικά αυτή η ανάρτηση να έχει θέμα «Πυρηνική Φυσική», αλλά μία πρόχειρη έρευνα αγοράς που διεξήγαγα σήμερα, έδειξε ότι μόνο το 2,3% των αναγνωστών θα ήθελε να διαβάσει κάτι τέτοιο, το υπόλοιπο 97,7% θέλει κάτι ελαφρύ και ευκολοχώνευτο και επειδή προσπαθώ να εδραιωθώ στην αγορά, άντε θα σας κάνω το χατίρι. Πρέπει να αφουγκράζομαι το κοινό μου. Nantia delivers! Τώρα το θέμα είναι τί παραδίδω, μην αρχίσουμε τις ελεγχόμενες εκρήξεις εδώ και φτάσουμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Κατόπιν λοιπόν απαιτήσεως πολλών αναγνωστών είπα να βάλω και λίγη ποίηση στο blog. Ιδού:

Ανέβηκα στην πιπεριά να κόψω ένα πιπέρι
Κ’ η πιπεριά τσακίστηκε και μού κοψε το χέρι!

Τώρα που είπα μού κοψε το χέρι τί θυμήθηκα! Τις εκλογές! Σας έχει τύχει να πάτε να ψηφίσετε και μετά να βγεί αυτός που ψηφίσατε και δεν θα το πω ακριβώς πανηγυρίζατε, αλλά μία χαρά την πήρατε; Και μετά να περάσει καιρός και να σκέφτεστε ότι καλύτερα να το κόβατε το χέρι σας, παρά να την ρίχνατε την ρημάδα την ψήφο; Ε; Εγώ το έχω σκεφτεί! Και επειδή δεν θέλω να αυτοακρωτηριαστώ κάθησα και το σκέφτηκα αυτή τη φορά πιό ψύχραιμα. Εννοείται ότι δεν θα απέχω από την εκλογική διαδικασία, όσο και αν είναι σοβαρό επιχείρημα το ότι κάποιοι υποψήφιοι δεν είναι καθόλου αξιόλογοι, ειδικά στον μικρό επαρχιακό δήμο που έχω τα εκλογικά μου δικαιώματα. Πιστεύω όμως ότι είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για τους ανθρώπους που εκλέγονται, είτε εν τη παρουσία, είτε εν τη απουσία μας και οπωσδήποτε δεν θέλω να γίνεται η εκλογή ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την μοίρα του τόπου μου εν τη απουσία μου.  Αυτός που ζώ είναι ο κόσμος μου και αν δεν του δώσω εγώ σχήμα, θα το κάνει κάποιος άλλος. Και δεν γουστάρω να το κάνει άλλος βρέ αδερφέ, γιατί τους κάνει τους κόσμους τετράγωνους και εμένα μου αρέσουν οι ελλείψεις! Δεν μπορώ να κλαίγομαι ότι χρειάζονται πράγματα στον τόπο μου και να μην κάνω κάτι για αυτό. Πρέπει να διεκδικήσω αυτά που θέλω, one way or another. Βέβαια ο νύν δήμαρχος καμαρώνει γιατί λέει θα έρθουν Άραβες να κάνουν τουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Λές να γίνουμε Ντουμπάι; Γκόρτσος! Γκόρτσος!  Ας θυμηθούμε λιγάκι και τις αντίστοιχες ελληνικές ταινίες κύριε Ντάντη μου (ο Ντάντης, του Ντάντεως) και να ψηφίσουμε κατά συνείδηση.

Και κάπου εδώ τελειώσαμε για σήμερα κυρίες και κύριοι, γιατί πρώτον μετά από 10 ώρες στην δουλειά δεν είναι εύκολο να διαβάζει κανείς βαριά πράγματα, κατανοητόν, και δεύτερον έχω μία πελώρια λαχτάρα για κινέζικο που λέω να κατευνάσω με φίλους και μοσχάρι σετσουάν με κάσιους.

3 σχόλια:

  1. ευχαριστο εξυπνο γρηγορο
    Γεια σου Ναντιουλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι ο μόσχος ο σιτευτός, μεταμορφώθηκε σε γαρίδες άνευ τζίντζερος! :P

    Κι εγώ νιώθω υπεύθυνη κλπ., κλπ., αλλά τι να ψηφίσει κανείς τη σήμερον; Ο τελευταίος μεγάλος πολιτικός αυτής της χώρας έφυγε αδιάβαστος χρόνια πριν και πλέον επιβεβαιώνεται καθημερινότατα ο Αριστοτέλης (;) (το γήρας έχει επηρεάσει τρελά τα εγκεφαλικά μου κύτταρα και το μνημονικό μου καταρρέει)όταν είπε πως με την πολιτική ασχολούνται δεύτεροι (μπας-κλας, σαν να λέμε) άνθρωποι, διότι οι πρώτοι έχουν πιο σοβαρά θέματα να τους απασχολούν και χέστηκαν (ουπς! sorry :P ) για την εξουσία. Άσε που αυτοί οι άνθρωποι (οι "πρώτοι") είναι σε γενικές γραμμές άκρως ταπεινόφρονες που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους για να αναλάβουν ηγετικές θέσεις και τέτοια.
    Κι εγώ σου λέω λοιπόν πως θα αντισταθώ στην τρελή μου επιθυμία να τα χώσω εγγράφως φέτος (ακυρώνοντας στην ουσία την ψήφο μου), αλλά πού να την δώσω την ρημάδα; Παντού βλέπω ανάξια ανθρωπάκια που σπαταλάνε το ελάχιστο χρήμα της χώρας στις διαφημίσεις για την προβολή τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν γεμίσει τον τόπο με επώνυμο σκουπιδαριό, σκοτώνοντας άπειρα δεντράκια που χάθηκαν αδίκως και ντροπιασμένα για να γίνουν φυλλάδες και ψηφοδέλτια με τις μούρες τους! Πού να την δώσω τη ρημάδα την ψήφο και ποιον να ανεβάσω στο βάθρο; Ποιον κλέφτη, που θα μου χρεώσει μεθαύριο τη λαιμαργία του και θα μου κοκορεύεται σας βασιλιάς τρώγοντας με χρυσά κουταλομαχαιροπίρουνα το ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ (!!!), ενώ στην ουσία θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα υπαλληλάκι που θα έπρεπε να εξυπηρετεί και να υπηρετεί το Έθνος;Ουφ πια! Ουφ!
    Θα το κάνω όμως, θα πάω να ψηφίσω κι ας μετανιώσω την ίδια στιγμή που θα το κάνω, γιατί διαφορετικά θα με φάνε οι τύψεις. Γιατί πρωτίστως θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου, για να μπορώ να έχω μούτρα την επομένη κιόλας να τους βρίζω με σθένος.
    Κατά τ'άλλα το κινέζικο χθες μου έπεσε βαρύ, αλλά η παρέα ήταν super και να το επαναλάβουμε συντόμως!
    Σε φιλώ στα μούτρα και χώνω και πάλι την κεφάλα μου στην χαρτούρα μου συνεχίζοντας τον μόχθο μου για να βγάλω τον επιούσιο και σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα το κινέζικο μου έπεσε ελαφρύ μεν, αλμυρό δε! Και εγώ ψήφισα, και είχα τις αμφιβολίες μου, καθώς και τις πικρίες μου από τον τρόπο που ψηφίζει ο κόσμος (δες ανάρτηση "εκλογές στο χωριό"). Ο Πανούσης είπε ότι όποιος συμμετέχει στις εκλογές είναι σαν να βάζει μέσα στο φάκελο μία υπεύθυνη δήλωση που να λέει: "Είμαι μ@λ@κ@ς και αποδέχομαι όλα αυτά τα ανοσιουργήματα που έχουν στηθεί γύρω μου". Συμφωνώ ότι το παιχνίδι είναι στημένο, αλλά εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ, ακόμα και όταν έχει χαθεί κάθε κβαντομηχανική ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!