Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Casta Diva

Επειδή ακόμα προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου και είμαι παντελώς ανίκανη να συντάξω κάποιο κείμενο που να έχει έστω και το παραμικρό δείγμα διανοητικής υγείας, και έχω περάσει όλη την ημέρα στον καναπέ μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, θα ήθελα να έμπαινα σε έναν άλλον κόσμο (κάπως έτσι αρχίζει ο κόσμος τα ναρκωτικά). Καμιά φορά η πραγματικότητα είναι τόσο πεζή που χρειάζεσαι να βγείς λίγο από αυτή, ή να την δείς με άλλο μάτι. Μπορεί να κάθεσαι μπροστά στον ωραιότερο πίνακα ζωγραφικής του κόσμου, με την μύτη σου κολημένη πάνω του, να είσαι μέσα σχεδόν στον πίνακα και να μην βλέπεις τίποτα. Άντε καμία πινελιά.  Και να είναι απολύτως απαραίτητο να κάνεις μερικά βήματα πίσω για μπορέσεις να δείς όλη την εικόνα. Καμία φορά αισθάνομαι ότι έχω πέσει τόσο πολύ με τα μούτρα, που δεν μπορώ να αξιολογήσω σωστά. Περνάει η ζωή μου και αντί να κοιτάζω όλη την εικόνα, είμαι εγκλωβισμένη σε μία γωνία που δείχνει τετράγωνα πλακάκια στο πάτωμα. Όχι ρε γαμώτο, ούτε κάν τον ουρανό; Λίγο ουρανό, λίγο όνειρο, λίγη μαγεία!

Και επειδή απόψε έχει πανσέληνο, θα αφεθώ για λίγο στην μαγεία του φωτός της. Μυστηριώδες και απόκοσμο. Στο φώς της πανσελήνου προσεύχεται “Casta Diva” η Νόρμα, ιέρεια των Γαλατών, στην όπερα του Bellini, για μία αγάπη χωρίς ανταπόκριση και χωρίς ελπίδα.


2 σχόλια:

  1. αγάπη αναφέρεσαι στην όπερα που μου άλλαξε τη ζωή...και σε μια πανσεληνο που αυτή τη φορά δεν καταφέρνω να δω στον συννεφιασμένο ουρανό της Πάντοβας...και για να κόψουμε φλέβες στην παρούσα ζωή μας και φάση μου...αφιερωμένο το ντουέττο Norma Adalgisa...σ' αγαπώ και με πανσέληνο Ναντιάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόμιζα ότι η όπερα που σου άλλαξε την ζωή ήταν η Μαντάμα Μπάτερφλάι: "Μια όμορφη ημέρα θα δούμε να υψώνεται μια στήλη καπνού από το βάθος του ορίζοντα. Κι έπειτα, θα φανεί το καράβι".
    Θυμάσαι που πήγαμε μαζί και δεν με είχες προετοιμάσει καθόλου; Και δεν είχα κάν πάρει μαζί μου χαρτομάντηλα, και δώστου κλάααααααμα!
    Μην μου στεναχωριέσαι και ας μην καταφέρνεις να δείς το φεγγάρι, μοσχοβολιά βέρμπενας, όλα θα πάνε καλά, tutto questo avverrà, te lo prometto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!