Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τρικυμία εν κρανίω


Η χρονιά που περνάει ήταν γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές. Κυρίως εκεί που νόμιζα ότι τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να γίνουν χειρότερα, πάντα κάτι συνέβαινε, και τελικά γίνονταν! Ειδικά οι τελευταίες μέρες ήταν μία απόλυτη παράνοια. Άλλα έλεγα, άλλα καταλάβαινε ο κόσμος και δή τα αφεντικά. Χτυπιόμουνα, σκοτωνόμουνα στην δουλειά και αποτέλεσμα μηδέν. Τί μηδέν! Αν ήταν μηδενικό καλά θα ήταν. Αποτέλεσμα αρνητικό αδερφάκι μου! Τα νεύρα μου τσατάλια/κορδέλες/νταντέλες.  Και ακούω ένα πρωί στο ραδιόφωνο ότι έφταιγε ο ανάδρομος Ερμής που είχαμε γίνει όλοι μαλλιά-κουβάρια. Γοάου! Εντυπωσιακό ακούγεται: «Ανάδρομος Ερμής». Και αναρρωτιέμαι:  αν αυτοί που ανακάλυψαν τον Ερμή δεν τον έλεγαν Ερμή, αλλά πχ Τζιτζιφιόγκο, τότε θα έβγαινε η Παγιατάκη με ύφος χιλίων καρδιναλίων να μας πληροφορήσει ότι στο γραφείο έχουμε γίνει μπίλιες επειδή είναι Ανάδρομος ο Τζιτζιφιόγκος; Ερμής, τζιτζιφιόγκος ή γουάτέβερ εγώ προχωρούσα στον δρόμο και ένα μικρό συννεφάκι με ακολουθούσε και τα έκανε όλα μούσκεμα. Τα νεύρα μου! Και ένας Θεός ξέρει πόσο πολύ δεν μου αρέσει να αποτυγχάνω. (Τί πρωτότυπο, ε; Εσάς σας αρέσει;) Και έτσι κάπως μου ερχόταν ένα ψυχοπλάκωμα, ένα μαλακομπούκωμα, ένα ... πώς να το πω; Ούφ! Ένας αναστεναγμός που κουνούσε τις κουρτίνες και κάνει τα γερμένα φύλλα να θροϊζουν. Δεν είχα και χρόνο να γράψω και δεν μπορούσα να εκτονωθώ! Αυτό που το πας;




Soggy bottom boys - I am a man of constant sorrow


Από σήμερα όμως υποσχέθηκα στον εαυτό μου να το πάρω αλλιώς γιατί βρήκα! Με φόρα! Από δω και πέρα με το μαλακό και χαλλλαρά. Δεν θα σκάσουμε κιόλας! Πάντα υπάρχει μία μαγική στιγμή στην ζωή ενός ανθρώπου, που όσο ευσυνείδητος και να είναι, γκλίν, ανάβει μέσα του ένα φωτάκι και ανακαλύπτει τον «ωχαδερφισμό». Ωχαδερφισμός: Το μοναδικό φιλοσοφικό κίνημα που εφαρμόζεται στην πράξη, αλλά  χρειάζεται ειδική εκπαίδευση και εμπειρία. Γιατί οι ευσυνείδητοι άνθρωποι όσο και αν τσατιστούν πάντα θα είναι ερασιτέχνες ωχαδερφιστές. Αργά η γρήγορα το αδυφάγο τέρας που λέγεται φιλότιμο θα τους καταπιεί και θα αρχίσουν πάλι να δουλεύουν και να προσφέρουν το είναι τους αδιαμαρτύρητα σε ανθρώπους που δεν το εκτιμούν και κυρίως δεν το αξίζουν. (!)  Άσε λέμε, φέτος δεν στόλισα δέντρο στο σπίτι και όλα μου φταίνε.

Χρονιάρες μέρες όμως έρχονται. Όλο και κάτι θα βρεθεί να μας ανεβάσει, αρκεί να μην είναι στην ζυγαριά.  Απόψε οι Athens Lindy Hop οργανώνουν το τελευταίο Big Swing Party της χρονιάς στο Lost and Found - Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο. Είσοδος: ελεύθερη. Έλα στο πιο ξεσηκωτικό swing πάρτυ της πόλης, χόρεψε στους ρυθμούς της μουσικής που αγαπάς και ζήσε λίγο από την ατμόσφαιρα των δεκαετιών του '20-'50. Ακόμα και αν δεν ξέρεις να χορεύεις, μην διστάσεις: Έλα να δεις πώς χορεύεται το lindy hop swing και μη φοβηθείς να “τσιμπήσεις” κάποιον από την ομάδα για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα!
Εγώ θα πάω εκεί κατευθείαν μετά από συνεδρίαση ΔΣ στην δουλειά και επαγγελματικό δείπνο, αλλά και μόνο η ιδέα του χορού το βράδυ με κάνει να χαμογελάω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!