Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ένα ανεκτίμητο δώρο

Οι φετινές γιορτές δεν είναι σαν τις συνηθισμένες, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες, που εν τω μεταξύ απορρούν γιατί δεν τις έχουμε πάρει ακόμα να τις πετάξουμε, αλλά μέρες που’ναι θα ασχοληθώ μόνο με πράγματα που αξίζουν να ασχοληθεί κανείς. Μη συνηθισμένες γιορτές εφέτος επαναλαμβάνω, και αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να μιλήσω και να βρεθώ με ανθρώπους αγαπημένους και σημαντικούς για την ζωή μου, και να κάνω πράγματα πέρα από τα συνηθισμένα. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος των δώρων, γιατί μεγάλωσα σε μία οικογένεια που μας έμαθε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν αξία, και ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή μας είναι ανεκτίμητα και δεν αγοράζονται, μόνο χαρίζονται και άλλα τέτοια γλυκερά πράγματα που τα θυμάμαι κάθε φορά που με κάνει η μάνα μου τούρμπο και τελικά γλιτώνει την καρατόμηση. Όμως πραγματικά, τί θεωρεί κάποιος το μεγαλύτερο, το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει;


Αγάπη, είναι η προφανής απάντηση. Και τί σημαίνει αγάπη; Για εμένα η αγάπη δεν είναι λόγια, αλλά πράξεις, και δεν εννοώ το σέξ (μόνο). Εννοώ προσωπική προσφορά. Το να δίνεις κάτι, χωρίς να περιμένεις να πάρεις τίποτα πίσω. Πράγμα πολύ δύσκολο γιατί στα πλαίσια της ανθρώπινης φύσης είμαστε όλοι εγωϊστικά ρεμάλια και η ανιδιοτέλεια δεν είναι χαρακτηριστικό μας. Πώς στο καλό όμως θα ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο; Μμμμ... δεν ξεφεύγουμε, νομίζω εγώ, με τίποτα! Υπάρχει όμως ένα δώρο που μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να μας κοστίσει τίποτα, είμαστε σίγουροι ότι αυτός που θα το παραλάβει το έχει ανάγκη, βγαίνει κατευθείαν από την καρδιά μας και η αξία του είναι τεράστια.  Το Αίμα!

Αυτές τις μέρες που όλοι, υπό την απειλή της χρεωκοπίας και των άγνωστων δεινών, έχουμε κουρνιάσει και προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας, να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε ο ένας τον άλλον, έχουμε την δύναμη να κάνουμε την διαφορά και να προσφέρουμε κάτι που δεν μπορεί να φορολογηθεί. Βεβαιωθείτε από τον γιατρό σας ότι μπορείτε να δώσετε αίμα και επισκευθείτε το τμήμα αιμοδοσίας του κοντινότερου νοσοκομείου. Πάρτε καλού κακού μαζί σας και κάνα δυο hansaplast γιατί όπως έχει κάνει τα νοσοκομεία ο Λοβέρδος, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν να σας βάλλουν. Από το να κρατάτε τη γροθιά σας σηκωμένη σε χειρονομία «άει .... Λοβέρδο!», μέχρι να κλείσει η φλέβα, πάρτε ένα από το σπίτι και κανονίστε την πορεία σας. Ε, και αφήστε το δεύτερο για τον επόμενο.

Κάποιος άνθρωπος που δεν γνωρίζετε, θα ευεργετηθεί πολύ από την πράξη σας, σε κάποιον άνθρωπο που δεν έχετε δει ποτέ στην ζωή σας θα κυλάει το ίδιο αίμα με εσάς. Και αυτό θα μας ζεστάνει όλους λιγάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμπρός ΘουΒού! Πές μας τί σκέφτεσαι!